Esteettinen hammashoito

esteettinenEsteettisellä hammashoidolla tarkoitetaan toimenpiteitä, joilla parannetaan ja korjataan hampaiden ulkoasua. Tämä voidaan tehdä hampaiden muotoilulla hiomalla, uusimalla vanhat, värjääntyneet paikat ja vaalentamalla hampaistoa kemiallisesti eli valkaisemalla. Lisäksi voidaan valmistaa keraamisia laminaatteja tai kokokruunuja omien hampaiden päälle ja näin saada hampaan värisävyä ja asentoa muutettua haluttuun suuntaan. Esteettistä korjaamista voidaan tehdä myös muovimateriaalilla.

Laminaatit

Omien, yleensä etuhampaiden pinnoille voidaan valmistaa posliinikuoret eli laminaatit. Näillä voidaan korjata hampaiden väriä, muotoa ja hieman myös asentoa. Laminaattia varten omaa hammasta joudutaan hiomaan n. 0,5-1mm, jotta saadaan tarvittava tila rakenteelle. Laminaattien valmistus vaatii yleensä kaksi käyntikertaa. Paikoilleen kiinnitys tapahtuu sementoimalla eli ikäänkuin liimaamalla.

Kruunut ja sillat

Myös koko kruunuilla voidaan kohentaa hampaiston esteettistä näkymää huomattavasti. Tällöin laminaattiin verrattuna hammasta joudutaan hiomaan kauttaaltaan, mutta toisaalta kruunuja voidaan valmistaa myös takahammasalueille paremman kestävyyden vuoksi ja näillä voidaan vielä laminaatteja enemmän muuttaa esim.hampaiden asentoja. Kruunut valmistetaan yleensä posliinista eli keramiasta, mutta voidaan valmistaa myös muovista.

Yhdistelmämuovit

Erilaisilla muovimateriaaleilla voidaan tehdä paitsi normaalia korjaavaa hoitoa, myös esteettistä hammashoitoa. Muoveillakin voidaan saavuttaa hyvin kaunis ja kestävä lopputulos. Usein esteettinen hoito voidaan toteuttaa eri materiaaleja yhdistelemällä eli osin keramialla, osin muovilla.

X

Liity kanta-asiakkaaksi! Kuule ajankohtaiset uutiset ja saa parhaat edut ensimmäisenä.

Sukupuoli

Syntymävuosi