Hammaskiven poisto ja suunhoidon opastus

hammaskiviHampaiden kiinnityskudoksien yleisimpiä sairauksia ovat ientulehdus eli gingiviitti ja kiinnityskudoskato eli parodontiitti. Ientulehduksen aiheuttavat bakteerit, jotka muodostavat hampaiden pinnalle, ienrajaan ja hampaiden väliin plakkia eli bakteerimassaa. Jos hampaita ei puhdisteta riittävästi, bakteeripeite lisääntyy ja kehittyy ientulehdus. Samalla bakteeripeite alkaa syljen vaikutuksesta kovettua hammaskiveksi. Hammaskivi, paikka- ja kruunuylimäärät sekä paikkaamattomat reiät lisäävät bakteeripeitteen kertymistä. Gingiviitti eli ientulehdus hoidetaan plakin- ja hammaskivenpoistolla sekä tehokkaalla ja oikealla kotihoidolla.

Hoitamaton ientulehdus voi edetä kiinnityskudosten tulehdukseksi, parodontiitiksi ja johtaa hammasta kiinnittävien sidekudossäikeiden, sekä hammasta ympäröivän luun menetykseen. Tämän voi helposti havaita punottavista, aristavista ja turvonneista ikenistä. Ikenet voivat vuotaa harjatessa ja ientaskut voivat erittää märkää. Hampaat voivat alkaa heilumaan ja hammasvälit voivat suurentua. Hampaat voivat myös näyttää aiempaa pidemmiltä. Parodontiitti ei useinkaan aiheuta voimakasta särkyä tai kipua, vaan kiinnityskudosmuutokset tapahtuvat salakavalasti ja huomaamatta ikenen alla.

Koska iensairauksien aiheuttajana on bakteeripeite, hoitona on säännöllinen bakteeripeitteen poisto. Päivittäinen hampaiden puhdistus eli kotihoito yhdistettynä ammattimaiseen, suuhygienistin tai hammaslääkärin määrävälein tekemään puhdistukseen on tehokkain keino hoitaa ja ehkäistä iensairauksia. Vastaanotolla plakki, hammaskivi ja värjäytymät voidaan poistaa erilaisin menetelmin, kuten käsi-instrumenteillä, ultraäänilaitteella, jauhepuhdistimella ja erilaisilla tahnoilla. Puhdistuskäynnillä asiakasta myös ohjeistetaan mahdollisemman tehokkaaseen ja oikeaoppiseen kotihoitoon suosittelemalla asiakkaan tarpeisiin sopivat kotihoitovälineet ja -tuotteet.

X

Liity kanta-asiakkaaksi! Kuule ajankohtaiset uutiset ja saa parhaat edut ensimmäisenä.

Sukupuoli

Syntymävuosi