Inman Aligner -oikomishoito

Häiritsevätkö vinot etuhampaasi?

Tiesitkö, että nyt etuhampaiden esteettistä oikomista on mahdollista tehdä irrotettavan oikomiskojeen avulla? Inman Aligner -hoito on nopea ja kivuton ja mikä parasta, voit irrottaa kojeen syömisen tai tärkeän menon ajaksi.

Mikä on Inman Aligner?

Inman Aligner on yksinkertainen, irrotettava laite, jolla voidaan siirtää etuhampaita nopeasti ja turvallisesti. Sitä voidaan käyttää myös etuhampaiden suoristamiseen ennen muuta esteettistä hammashoitoa kuten laminaatteja.

Miten se toimii?

kojeInman Alignerissa on kaksi akryylikaarta, jotka ohjaavat nikkeli-titaanijousien voiman avulla etuhampaat hellästi uuteen asentoon. Jousien jännitys takaa sen, että koje pysyy aktiivisena pitkän aikaa, minkä vuoksi hampaiden siirtyminen tapahtuu nopeasti.

Alla olevassa kuvassa havainnollistetaan hampaisiin kohdistuvaa voimaa. Ulompi kaari painaa hampaita sisäänpäin ja samalla sisempi kaari ulospäin kohti ideaaliasentoa.

Miten kauan hoito kestää?

koje2Useimmat tapaukset valmistuvat 6-18 viikossa. Hammaslääkärisi osaa arvioida hoitoaikaa tapauskohtaisesti. Sopivissa tapauksissa Inman Aligner on usein paljon nopeampi kuin perinteiset oikomistekniikat. Mitä muuta Inman Aligner -hoitoon liittyy?

  • Inman Aligner –sertifioitu hammaslääkäri arvioi sopiiko hoito sinulle
  • hampaat valokuvataan ja hampaista otetaan jäljennökset, joiden avuilla laboratorio tekee tietokoneanalyysin ja 3D-mallin. Tämän mallin avulla valmistetaan yksilöllinen Inman Aligner –koje.
  • Inman Aligneria pidetään suussa 16-20 tuntia vuorokaudessa. Koje irrotetaan syömisen ajaksi.
  • Hoidon etenemistä kontrolloidaan ja kojetta säädetään 2-3 viikon välein kuten muussakin oikomishoidossa.
  • Saavutetun tuloksen ylläpitämiseen suositellaan elinikäistä retentiota. Retentiolla tarkoitetaan hampaiden taakse liimattavaa ohutta rautalankaa tai öisin käytettävää muovista suojaa, joka pitää hampaat uudessa asennossa, jotta ne eivät liikkuisi takaisin lähtöasentoon.
  • Usein hoitoon liittyy myös hampaiden valkaisu ja tarvittaessa hampaiden kärkiä viimeistellään muovilla ihanteellisen tuloksen saavuttamiseksi.

 

Inman Aligner -esittelyvideo