Hammastarkastus

Hammastarkastus on suun terveystarkastus, johon kuuluu hampaiden, purennan, ikenien ja suun limakalvojen tutkimus. Hammaslääkärin tekemä säännöllinen hampaiden tarkastus mahdollistaa ongelmien ja piilevienkin sairauksien havaitsemisen aikaisessa vaiheessa, jolloin hoito on helpompaa, nopeampaa ja edullisempaa.

Hammastarkastuksessa hammaslääkäri tutkii hampaiden, ikenien ja suun limakalvojen kuntoa. Myös hampaiston toimivuuteen ja purentaan liittyvät seikat tutkitaan. Hammastarkastuksessa tehdään yksilöllinen hoitosuunnitelma ja saat tarvittaessa kustannusarvion.

Useimmiten hammastarkastuksen yhteydessä otetaan myös sivualueen röntgenkuvat. Jos edellisestä hammastarkastuksesta on kulunut yli vuosi, otetaan usein koko leuan röntgenkuva eli panoraamakuva. Röntgenkuvien avulla nähdään vanhojen paikkojen alla olevat reiät, oireettomat juuritulehdukset ja leukaluussa mahdollisesti piilevät ongelmat.

Hammastarkastuksessa katsotaan myös, onko hampaiden pinnalle kertynyt hammaskiveä. Useimmiten varataan toinen aika suuhygienistille, joka poistaa hammaskiven.

X

    Liity kanta-asiakkaaksi! Kuule ajankohtaiset uutiset ja saa parhaat edut ensimmäisenä.

    Sukupuoli

    Syntymävuosi