fbpx

Hammastarkastus

Hammastarkastus on suun terveystarkastus, jossa hammaslääkäri tutkii hampaiden, ikenien ja suun limakalvojen kuntoa. Myös hampaiston toimivuuteen ja purentaan liittyvät seikat tutkitaan. Hammaslääkärin tekemä säännöllinen hampaiden tarkastus mahdollistaa ongelmien ja piilevienkin sairauksien havaitsemisen aikaisessa vaiheessa, jolloin hoito on helpompaa, nopeampaa ja edullisempaa.
Hammastarkastuksessa tehdään yksilöllinen hoitosuunnitelma ja saat tarvittaessa kustannusarvion. Useimmiten hammastarkastuksen yhteydessä otetaan myös sivualueen röntgenkuvat.
Tarvittaessa hammastarkastuksen yhteydessä otetaan myös koko leuan röntgenkuva eli panoraamakuva. Panoraamakuva otetaan kuitenkin vähintään viiden vuoden välein. Röntgenkuvien avulla nähdään vanhojen paikkojen alla olevat reiät, oireettomat juuritulehdukset ja leukaluussa mahdollisesti piilevät ongelmat. Hammastarkastuksessa katsotaan myös, onko hampaiden pinnalle kertynyt hammaskiveä. Useimmiten varataan toinen aika suuhygienistille, joka poistaa hammaskiven.
X

    Tilaa uutiskirjeemme! Kuulet ajankohtaiset uutiset ja saat parhaat edut ensimmäisenä.

    Sukupuoli

    Syntymävuosi