fbpx

Invisalign-oikomishoito

Hampaiden oikominen

Hampaiden oikominen on toimenpide, jolla yleisimmin korjataan purentahäiriöitä, mutta usein syyt ovat myös puhtaasti esteettisiä. Tavallisimmin hampaiden oikomishoito suoritetaan kasvuiässä 9–12-vuotiaana, mutta voidaan tehdä myös varttuneemmalla iällä. Hampaiden oikomiseen on olemassa monia erilaisia menetelmiä, jotka hyödyntävät kiinteitä tai irrotettavia oikomiskojeita ja -kiskoja. Oikomishoidon aikana on tärkeää pitää hyvää huolta omasta hammashygieniastaan.

Suun purentahäiriöt voivat haitata hampaiden kehitystä kasvuiässä, hankaloittaa pureskelua ja aiheuttaa kroonista kipua. Purentahäiriöiden kehittyminen on usein perinnöllistä, mutta sitä voivat aiheuttaa ja edesauttaa myös elintavat kasvuiässä, joita pienillä lapsilla voivat olla esimerkiksi stressistä johtuva liika tutin tai peukalon imeminen. Vanhemmalla iällä syntyneet hammasvauriot voivat myös aiheuttaa pysyviä tai pahenevia purentahäiriöitä.

Lasten kohdalla hampaiden oikominen kestä keskimäärin parin vuoden ajan leuan ja hampaiston totuttautuessa hoitoon. Aikuisilla hoito saattaa kestää vain muutaman kuukauden ajan yksittäisen hampaan kohdalla, mutta isommat oikomisprojektit voivat viedä myös pari vuotta tai hieman pidempään. Hoidon etenemisen nopeus on riippuvainen siitä, miten nopeasti hampaisto mukautuu leukaluihin.

Kun oikomishoito on suoritettu, hampaistolle tehdään myös jälkitoimenpiteitä, joilla estetään hampaiden palautuminen takaisin virheelliseen asentoon. Tällaisia voivat olla muu muassa hammasrivistön taakse kiinnitetty teräslanka, joka tukee oiottuja hampaita tai väliaikaisesti pidettävää muovimuottia.

VARAA ILMAINEN KONSULTAATIO

Hammaslääkäriasema TempoDent tarjoaa ilmaisen konsultaatiotapaamisen oikomishoitoa varten. Tervetuloa!


Varaa konsultaatio

Oikomishoito Tampere - Hammaslääkäriasema TempoDent

Hampaiden oikominen Tampereella on mahdollista hammaslääkäriasema TempoDentissa. Tarjoamme purentavaivojen hoitoon muun muassa purentakiskoja, jotka helpottavat niistä aiheutuvia särky- ja kiputiloja sekä estävät hampaiden narskuttelusta aiheutuvia kulumia. Purentakiskoja käytetään tavallisesti vain öisin. Purentakiskojen lisäksi TempoDent tarjoaa myös esteettiseen oikomiseen kehitettyä Invisalign-oikomisjärjestelmää.

Lue lisää TempoDentin purentakiskohoidoista täällä.

Invisalign-oikomishoito

Invisalign on hampaiden tietokoneohjattu oikomisjärjestelmä, jossa purenta korjataan tasaisin väliajoin vaihdettavien, läpinäkyvien kalvojen avulla. Perinteisiä hammasrautoja ei siis tarvita lainkaan. Menetelmän parhaat edut ovat sen esteettisyys, käyttömukavuus ja nopeat tulokset, sillä hoito voidaan saattaa päätökseen jopa puolen vuoden aikana.

Hoidon alussa hampaasi jäljennetään ja selvitetään, voidaanko ne oikaista Invisalign-menetelmää käyttäen. Selvästi suurimmassa osassa tapauksista menetelmää voidaan käyttää ongelmitta. Kun hampaistosi sopivuus on varmistettu, hoitoa varten tehdään yksityiskohtainen suunnitelma virtuaalista 3D-mallinnusta hyödyntävän ClinCheck®-ohjelman avulla.

ClinCheck® havainnollistaa hampaiston oletetut siirtymät, jotka niille tehdään oikomishoidon aikana. Hammaslääkärisi hyväksyttää suunnitelman yhdessä kanssasi ja pystyt näkemään jo ennen oikomishoidon aloittamista, miltä hampaidesi odotetaan näyttävän hoidon päättyessä.

Invisalign oikomishoitoja tekee
Nokialla ja Tampereella Mikael Palinperä
Tampereella Samer Sabah

Invisalign Tampere

Tampereen Keskustan TempoDent tarjoaa Invisalign-oikomishoitopalveluja. Hoidon aikana käytetään mittatilaustyönä valmistettua oikomiskiskoa 1–2 viikon jaksoissa. Ajanjakson jälkeen hoidossa siirrytään uusien, hoitotilanteeseen optimoitujen kiskojen käyttöön ja hampaasi alkavat siirtyä vähitellen kohti suunniteltua lopullista asentoa. Kiskoja käytetään keskimäärin n. 22 tuntia vuorokaudessa, eli ne tulee irrottaa hampailta lähinnä syödessä ja hampaita pestessä.

Hoidon aikana sovimme kanssasi tapaamisista Invisalign-hoidosta vastaavan hammaslääkärin kanssa, joissa seuraamme hoidon edistymistä ja varmistamme, että hoito tuntuu sinusta hyvältä ja ongelmattomalta. Kontrollikäyntejä pidetään keskimäärin 1–2 kuukauden välein hoidon edistyessä. Invisalign-oikomishoidon kesto vaihtelee yksilöllisesti hampaiston tilanteen mukaan.

Invisalign-oikominen hinta

Hampaiden oikomisen hinta Invisalign-menetelmällä on yksilökohtaista. Hoidon lopulliseen hintaan vaikuttavat hoidon vaativuus ja lähtötilanne. Voit varata kanssamme ajan ilmaiseen konsultaatioon, jossa hammaslääkärimme antaa sinulle parhaiten soveltuvaan oikomissuunnitelmaan perustuvan hinta-arvion. Arvion tekee useimmissa tapauksissa yleishammaslääkäri, vaativammat purentaviat saattavat tarvita erikoishammaslääkärin asiantuntemusta.

Oletko kiinnostunut Invisalign-oikomishoidosta? Ota yhteyttä!

Jos olet kiinnostunut hampaiden oikomishoidosta Invisalign-järjestelmällä, ota yhteyttä hammaslääkäriasema TempoDentiin, niin sovimme ajanvarauksesta hoitoarviota varten, jossa käymme kanssasi yhdessä läpi hoidon soveltuvuudesta sinua varten. Käymme tapaamisessa läpi myös hoidon arvioidun keston ja annamme sinulle samalla hinta-arvion hoidon kustannuksista.

https://www.invisalign.fi/

VARAA INVISALGN-KONSULTAATIOAIKA

Jos olet kiinnostunut Invisalign-oikomisjärjestelmästä ja haluaisit keskustella sen tarpeesta ja sopivuudesta sinulle, klikkaa nappia alta ja varaa aika ilmaiseen konsultaatioon!


Varaa aika

X

    Tilaa uutiskirjeemme! Kuulet ajankohtaiset uutiset ja saat parhaat edut ensimmäisenä.

    Sukupuoli

    Syntymävuosi