fbpx

Jauhepuhdistus

Jauhepuhdistus (myös: tehopuhdistus tai hampaiden soodapuhdistus) on toimenpide hammashoidossa, jonka avulla hampaiden värjäymiä voidaan poistaa hellävaraisesti. Tämän nopean prosessin avulla on mahdollista parantaa hymyä ja hampaiden ulkonäköä huomattavasti pienellä vaivalla.

Miksi hampaat värjäytyvät?

Yleisimmät syyt hampaiden värjäytymiselle ovat elintavat: runsas tupakointi tai kahvin, teen, limsojen ja punaviinin kulutus. Harvinaisempia värjäymien aiheuttajia voivat olla esimerkiksi sairaudet, liika fluorin saanti, reikiintyminen (karies) tai kehityshäiriöt hammaskiilteessä. Hampaat myös värjäytyvät luonnostaan iän karttuessa, mutta sen vakavuutta voidaan ehkäistä terveellisellä ruokavaliolla ja aktiivisella hammashygienian ylläpidolla.

Hammaskivenpoisto ennen jauhepuhdistusta

Ennen hampaiden soodapuhdistusta tavanomaisesti suoritetaan hammaskivenpoisto, joka on hampaiden pinnalle syljen kalsiumista, suun mikrobeista ja hampaisiin saostuneista mineraaleista muodostunutta, kivettynyttä kellertävää plakkia.
Aivan kuten hampaiden värjäytymistä, myös hammaskiven muodostumista voidaan ehkäistä aktiivisella hampaiston hygieenisellä omahoidolla (hampaiden harjaus sekä hammasvälien puhdistus). Hammaskiven huomattavassa muodostumisessa menee keskimäärin kuukausia tai jopa vuosia, mutta sen poisto on silti tärkeää, jotta jauhepuhdistus on tehokasta ja lopputulokseltaan parasta mahdollista.

Lue lisää TempoDentin hammaskivenpoistosta >>

MILLOIN VIIMEKSI KÄVIT TEHOPUHDISTUKSESSA?

Varaa aika vastaanotollemme ja saa hampaasi heti tuntuvasti ja näkyvästi puhtaiksi ja kiiltävämmiksi!


Varaa aika

Miten hampaiden soodapuhdistus tehdään?

Hampaiden jauhepuhdistus kestää lyhyen ajan, noin 10–15 minuuttia. Kun mahdollinen hammaskivi on poistettu, hampaat ”painepestään” suuhygienistin toimesta suihkun avulla, joka hyödyntää paineilmaa, vettä ja puhdistavaa jauhetta. Koko hampaisto, ikenet ja hammasvälit puhdistetaan samalla käynnillä.

Jauhepuhdistus ei niin sanotusti valkaise hampaita kemiallisesti, vaan poistaa niihin pinttyneet epäpuhtaudet. Toimenpide on kivuton, eli siitä varten ei tarvitse puudutusta, mutta voi nipistellä jonkin verran ikeniä puhdistaessa.

Puhdistuksen jälkeen suositellaan välttämään värjääviä ruoka-aineita tai tupakointi noin kolmen tunnin ajan, joka on keskimääräinen aika hampaita suojaavan bakteeripeitteen (pellikkeli) luonnolliselle palautumiselle.

Milloin soodapuhdistus hampaille kannattaa tehdä?

Jauhepuhdistus voidaan tehdä useammankin kerran vuodessa, mutta ei tavallisesti 2–3 kertaa enempää. Kerran vuodessa kannattaisi ainakin käydä, varsinkin jos elintavat sisältävät jotain, jotka altistavat hampaat värjäymille. Tehopuhdistus auttaa poistamaan hankalasti pesiytyvät bakteerit ja muut epäpuhtaudet, jotka voivat altistaa suun esimerkiksi ientulehdukselle.
Myös oikomishoidon yhteydessä tasaisin väliajoin tehty tehopuhdistus kannattaa, sillä sen aikana hampaiden puhtaana pito saattaa olla normaalia hankalampaa.

Hammaskivenpoisto ja soodapuhdistus hinta

Jauhepuhdistus:

 • Jauhepuhdistus 50,00 €
 • Jauhepuhdistus hammaskiven poiston yhteydessä 8,00 €

Hammaskivenpoisto (aikaperusteinen):

 • Hammaskiven poisto (30min) 97,00 €
 • Hammaskiven poisto (45min) 143,00 €
 • Hammaskiven poisto (60min) 168,00 €

Katso TempoDentin palveluiden täysi hinnasto >>

Hampaiden jauhepuhdistus Tampere TempoDent

Hammaslääkäriasema TempoDent Tampere takaa miellyttävän hampaiden tehopuhdistuksen vuosien kokemuksella. Varaa aika vastaanotolle ja poistetaan kertaheitolla hammaskivi ja värjäymät pois, joka tekee hampaistasi huomattavasti ja tuntuvasti hehkuvammat!

VARAA AIKA HAMMASLÄÄKÄRIIN

TempoDentin osaava henkilökunta auttaa vankalla ammattitaidolla kaikki tärkeät hammashoitopalvelut. Ota yhteyttä vastaanottoomme ja sovitaan tapaaminen!


Varaa aika

X

  Tilaa uutiskirjeemme! Kuulet ajankohtaiset uutiset ja saat parhaat edut ensimmäisenä.

  Sukupuoli

  Syntymävuosi