Purentavaivatapauksissa hammaslääkäri arvioi kiskojen tyypin ja tarpeen tapauskohtaisesti. Purentakisko valmistetaan yksilöllisesti potilaan hampaisiin sopivaksi ja se auttaa purentalihaksia rentoutumaan sekä suojaa hampaita kulumiselta esimerkiksi narskuttelun yhteydessä. Kisko valmistetaan yleensä muovista, josta on helppo muotoilla useimmiten ylä- mutta joskus myös alahampaisiin kiinnittyvä levy.

Purentakiskojen käyttö ja hoito

Tavallisesti purentakiskoa käytetään öisin. Kiskon käyttöön tottuminen voi aluksi olla hankalaa mutta ei usein kuitenkaan kestä kauaa. Nopean tottumisen ohella myös hyödyt ilmenevät nopeasti.

Vaikka alkuun kiskoihin totuttelu haittaisi yöunia, pian unen laatu sen sijaan voi parantua puremalihasten rentoutumisen myötä.

Jotta kiskoista ei aiheutuisi hampaille haittaa, kannattaa niistä pitää huolta. Purentakiskojen puhdistus tehdään päivittäin niiden käytön jälkeen hammasharjalla ja tavallisella pesuaineella, hammastahnaa ei suositella kiskojen pesuun. Purentakiskot olisi hyvä myös desinfioida silloin tällöin. Purentakiskojen mukana tulee monesti rasia, joka sopii kiskojen säilytykseen.

JYRSITYT PURENTAKISKOT

Meillä purentakiskot valmistetaan skannaamalla ja ne jyrsitään 100% PMMA:sta eli tuttavallisemmin akryylistä.
Jyrsityn purentakiskon etuna on, että kisko ei ole huokoinen, jolloin kisko pysyy kirkkaana eikä kerää ylimääräisiä bakteereja.

Jyrsittyjä purentakiskoja saa nyt myös värillisinä! Värivaihtoehdot perinteisen läpinäkyvän lisäksi punainen, sininen, vihreä ja pinkki

purentakisko värillinen tempodent