fbpx

Tampere Keskusta

Hämeenkatu 15 B 4.krs
33100 Tampere

p. 0103229611

tempodent@plusterveys.fi

Ensimmäinen TempoDent-vastaanotto on perustettu Tampereen keskustaan Hämeenkadulle keskustorin laidalle perinteikkääseen Tempon taloon. Tästä juontaa juurensa myös TempoDentin nimi.

Hämeenkadun vastaanotolla sinua palvelee noin parikymmentä hammasalan ammattilaista. Palveluihin kuuluu kaikki perushammashoidosta vaativampiin hammaslääkäri- ja erikoishammaslääkäripalveluihin. Tempon talosta löytyy myös TempoDentin hammaslaboratorio.

Hämeenkadulla myös TempoDentin kartiokeilatietokonetomografia laite eli KKTT-laite, jolla saamme 3D kuvia hampaista.

2021 laajensimme hammaslääkäriasemaamme kattamaan 11 hoitohuonetta loistavaa hammaslääkäripalvelua!

tempodent hämeenkatutempodent tampere tempodent tampere

Hammaslääkäri - Yleistä tietoa

Hammaslääkärin tehtävänä on tutkia, ehkäistä sekä hoitaa suun terveysongelmia. Hoitotoimenpiteet aloitetaan tavallisimmin hammastarkastuksella, jossa selvitetään mahdolliset sairaudet ja käydään läpi, että aikaisemmat toimenpiteet ovat pitäneet hampaat terveinä.

Hammastarkastukseen sisältyy myös leuka ja suun limakalvot, joiden hyvä terveys on olennainen osa itse hampaiden ylläpitoa. Jos ongelmia ilmenee, niitä varten on olemassa lukuisia erilaisia toimenpiteitä, joista voit lukea lisää alempana.

TempoDent Tampere tarjoaa hammaslääkäripalveluita myös nukutuksella heille, joilla on korkea hammaslääkärin pelko. Voit lukea enemmän TempoDentin nukutushammashoidosta täällä.

Milloin hammaslääkärillä tulisi käydä?

Jokaisen tulisi tarkistuttaa hampaansa tasaisin väliajoin, yleisesti noin kahden vuoden välein. Tarkastusväli on kuitenkin viime kädessä yksilöllinen; joidenkin hampaiden terveyttä pitää tarkkailla aktiivisemmin, siinä missä toisille riittää pitempikin tarkistusväli. Tarkastuksien tarpeellisuuteen voidaan vaikuttaa suurelta osin hyvällä omatoimisella suuhygienialla.

Hammaslääkärin vastaanotolle tulisi kuitenkin saapua pikaisesti, jos hampaissa tai ikenissä esiintyy vihlontaa, särkyä, kipua, verenvuotoa tai voimakasta värisävyn muuttumista. Mahdollisten sairauksien hoidon lykkääminen voi aiheuttaa pitemmällä aikavälillä isompia ongelmia. Luonnollisesti myös kaikki hampaisiin onnettomuustilanteissa käyneet vahingot kannattaa tarkastuttaa ja hoidattaa ensi tilassa.

PALVELUMME

Mielestämme yksityisellä hammaslääkäriasemalla pitää olla tarjolla kaikki tarvittavat palvelut. Siksi meillä tehdään kaikkea tarkastuksista leikkaushoitoihin. Päätoimintaamme on kuitenkin perushammashoito. Tarkastukset, paikkaukset, poistot, juurihoidot, keraamiset täytteet, kruunut, sillat ja implantit ovat arkipäiväämme.


Varaa aika

Palvelut

Ensimmäisenä ja suurimpana vastaanottonamme Tampereen keskustan TempoDent tarjoaa kaikki olennaisimmat ja erikoisemmatkin hammashuoltoon liittyvät palvelut. Niihin lukeutuvat muun muassa:

 • Perushammashoito, johon lukeutuu hammastarkastukset, paikkaukset sekä juurihoidot. Säännöllisesti tehdyssä tarkastuksessa hammaslääkäri tutkii hampaat, ikenet ja suun limakalvot mahdollisten terveysongelmien varalta, jotta niihin voidaan puuttua hyvissä ajoin.
  Lue lisää hammastarkastuksesta.

  Jos hampaissa huomataan reikiä, kulumia tai lohkeamia, niitä voidaan paikata täyteaineella, laminaateilla tai hammaskruunuilla sen jälkeen, kuin hampaan vaurioitunut kudos tai itse hammas ensin poistetaan. Lue lisää hampaiden paikkauksesta.

  Mikäli reikiintyminen on aiheuttanut tulehtumista hampaan juurissa tai ytimessä, se saattaa vaatia juurihoitoa, jossa ydin ja juuret desinfioidaan sekä paikataan tulehduksien estämiseksi.
  Lue lisää juurihoidosta.

 • Protetiikka tarkoittaa hammasproteesipalveluja, joilla voidaan korvata useampia puuttuvia hampaita. Proteesit ovat irrotettavia ja niitä tulee hoitaa aktiivisesti suun terveyden ylläpitämiseksi. Lue lisää protetiikasta.
 • Purentahoidot keskittyvät purentavaivoihin, joita voi ilmetä mm. yöllisestä hampaiden narskuttelusta, joka taas voi johtaa virheelliseen purentaan. Virheellistä purentaa ja siitä aiheutuvia kipuja voidaan hoitaa esim. botuliinihoidolla, hieronnalla ja laserilla. Lue lisää purennan korjauksesta.
 • Röntgenpalvelut kuuluvat myös Tampereen keskustan toimipisteen palveluihin. Sen avulla pystymme havaitsemaan vaikeasti havaittavissa olevat suun sairaudet. Lue lisää röntgenkuvauksesta.
 • Hammaskirurgia kattaa hampaiden poiston sekä resektion. Jos hammas on liian vahingoittunut, se saatetaan joutua poistamaan kokonaan, mutta tätä toimenpidettä pidetään viimeisenä vaihtoehtona. Kirurgisia toimenpiteitä saatetaan tarvita myös tapauksissa, joissa hammas on leukaluun sisällä. Yleisimpiä tallaisia tapauksia aiheuttavat viisaudenhampaat. Resektiossa hampaan juurenpää leikataan. Se on tarpeellinen tilanteissa, jossa hampaan ongelmia ei voida enää korjata juurihoidolla.
 • Esteettinen oikominen korjaa hampaiden asentoa, jos niiden luonnollinen asento aiheuttaa esteettisiä haittoja, purentavaivoja tai muita mahdollisia terveyshaittoja. TempoDent tarjoaa hetkellä oikomishoitoja Invisaling -järestelmällä, joka ei vaadi ollenkaan perinteisiä hammasrautoja, vaan käyttää vaihdettavia, läpinäkyviä hammaskalvoja. Lue lisää Invisalign-oikomisjärjestelmästä.
 • Hampaiden valkaisun tarkoitus on parantaa hammasrivistön estetiikkaa. TempoDent tarjoaa tähän sekä klinikalla, että asiakkaan kotona suoritettavia vaihtoehtoja. Vastaanotolla suoritetaan yleisimmin tehovalkaisu, jonka vaikutuksen huomaa heti. Kotivalkaisu suoritetaan siihen tarkoitetuilla paketeilla, joita voidaan käyttää myös ylläpitävästi tehovalkaisun jälkeen.
 • TempoDentin Hammaslaboratorio toimii Tampereen keskustan toimipisteen yhteydessä Tempon talossa, josta saat nopeasti laadukkaat kruunut, laminaatit ja max. kolmen hampaan proteesit. Löydät laboratorion hinnaston ja yhteystiedot täältä.

Henkilökunta ja tilat

Tampereen keskustan vastaanoton tilat laajentuivat 11 hoitohuoneeseen kokoiseksi vuoden 2021 aikana. Tiloissa työskentelee tällä hetkellä 17 ammattitaitoista hammaslääkäriä, jotka pystyvät suorittamaan vaativatkin toimenpiteet hienovaraisesti. Alta löydät listan Tampereen keskustan TempoDentin hammaslääkäreistä (aika varattavissa linkeistä):

 1. Kimmo Rauhala, erikoishammaslääkäri (protetiikka ja purentafysiologia)
 2. Tero Ellillä, erikoishammaslääkäri (radiologia)
 3. Mika Rinnekangas, erikoishammaslääkäri (suu- ja leukakirurgia)
 4. Mikael Palinperä, hammaslääkäri
 5. Inkeri Laaksonen, hammaslääkäri
 6. Samer Sabah Jasim, hammaslääkäri
 7. Hannele Vitikka, hammaslääkäri
 8. Luis Hernández, hammaslääkäri
 9. Salla Karjalainen, hammaslääkäri
 10. Alejandro Buendia, hammaslääkäri
 11. Giuseppe Giangrosso, hammaslääkäri
 12. Guillermo Martin, hammaslääkäri
 13. Mikael Rönkkö, hammaslääkäri
 14. Roman Momotov, hammaslääkäri
 15. Anne-Mari Timonen, hammaslääkäri
 16. Antti Valkama, hammaslääkäri

HENKILÖKUNTAMME

Hammaslääkärimme ja henkilöstömme on
pitkän linjan kokeneita ammattilaisia. Hammaslääkäriasemamme on hammaslääkäreidemme omistama, ja haluamme palvella asiakkaitamme hyvin ja ilman kiireen tuntua.

Päävastaanottomme löydät Tampereen Keskustorin vierestä. Talo tunnetaan ”Tempon talona” siinä aikoinaan toimineen Tempon tavaratalon mukaan. Tempon valtava valomainos löytyy vieläkin talon katolta, sen avulla meidät on helppo löytää. Muut vastaanottomme sijaitsevat lähellä asiakkaitamme Lielahtikeskuksessa, Nokialla, Parkanossa ja Ikaalisissa.


Varaa aika

X

  Tilaa uutiskirjeemme! Kuulet ajankohtaiset uutiset ja saat parhaat edut ensimmäisenä.

  Sukupuoli

  Syntymävuosi