fbpx

Purentalihashieronta – Tempodent Tampere

Särkeekö päätä ja leukaa? – Purentalihashieronta saattaa olla toimiva ratkaisu.

Purentalihakset jumissa? Leukanivelen tai purentalihasten kipu, päänsärky, kasvojen alueen kipu, alaleuan liikehäiriöt, niskakipu tai kaularangan liikehäiriöt ovat sellaisia oireita, joihin purentalihashieronta usein auttaa.

Myös hampaiden narskuttelusta, eli bruksismista kärsivillä on usein aamulla arat ja kipeät leuat, jos öisin puree hampaita yhteen tai narskuttelee voimakkaasti. Narskuttelu saattaa aiheuttaa jopa huimausta ja korvakipua. Myös hartiat saattavat tuntua jäykiltä ja niskan ja hartianseutu saattaa kipuilla.

Bruksismia voi hoitaa myös botoxilla ja mikäli haluat siitä lisää tietoa kannattaa katsoa palvelumme botoxia narskutteluun.

Mutta mitä tulee muihin purentalihasten ja kasvojen alueen särkyihin, niin osa taas jännittää purentalihaksia päivisin ja ei välttämättä kärsi narskuttelusta öisin. Tosin lihasten jännittäminen päivisin aiheuttaa myös erilaisia särkyjä ja kolotuksia.

TARVITSETKO PURENTALIHASHIERONTAA?

Purentalihahieronta auttaa moniin fyysisiin vaivoihin, kuten pää- ja leukasärkyyn. Ota meihin yhteyttä!


Varaa aika

Mitä kuuluu purentalihasten hierontaan?

Purentalihasten hieronnassa saadaan lihasten kireyttä helpotettua ja sitä kautta voidaan rentouttaa lihaksia ja lieventää ja poistaa kiputiloja. Lihasten käsittely usein auttaa myös hengitykseen ja äänentuottoon. Moni puheammatissa toimiva kuten laulaja, luennoitsija, opettaja, asiakaspalvelutyöntekijä ja moni muu saa hyvin tehdystä purentalihashieronnasta apua äänentuottoon ja hengitykseen ja erilaisiin ammatista johtuviin oireisiin. Hieronnan suorittaa lisäkoulutuksen saanut suuhygienisti.

Mitä lihaksia hieronnassa käsitellään?

Purentalihashieronnassa käsitellään sekä ulkoisia purentalihaksia kasvojen päältä että sisäisiä purentalihaksia suun sisäpuolelta. Sen lisäksi usein käsitellään myös kasvojen alue kokonaisuudessaan, pää, niska-hartiaseutu, kallonpohja, suunpohja ja joskus tarvittaessa leukanivel.

Muista purentalihasten kotihoito

Usein purentalihasten hoito vaatii useamman käsittelyn. Joskus harvoin jopa kerta riittää, mutta tavallisesti 2–4 kertaa on sopiva määrä alkuun. Joskus purentakiskosta saattaa olla hyötyä ja tätä voidaan samalla käynnillä arvioida. Sen lisäksi on hyvä muistaa tehdä saatuja harjoitteita myös kotona.VARAA AIKA TAPAAMISEEN

Jos kärsit purentalihasvaivoista, hierontahoito voi auttaa oireisiin tuntuvasti. Klikkaa ja varaa aika TempoDentille!


Varaa aika

X

    Liity kanta-asiakkaaksi! Kuule ajankohtaiset uutiset ja saa parhaat edut ensimmäisenä.

    Sukupuoli

    Syntymävuosi