fbpx

Hammaslaminaatit

Mitä hampaiden laminointi tarkoittaa?

Hampaiden laminointi tai hampaiden pinnoitus tarkoittaa hampaiden hienovaraista esteettistä kohotusta pääasiassa keraamisilla (lasikeraami tai posliini) tai muovisilla materiaaleilla. Ne ovat kestävä ja pitkäikäinen tapa tehdä kuluneesta hymystä paljon miellyttävämpi. Hammaslaminaattien asennuksen syynä ovat yleisimmin kiillevauriot ja kulumat, jotka voivat olla synnynnäisiä, ajansaatossa elintavoista aiheutuneita tai tahattomia vaurioita. Muita perusteita hoidolle ovat esimerkiksi lohkeamat, limittäiset asentovirheet ja raot hampaiden välissä.

Muovilaminaatit hampaisiin

Hampaiden muovilaminaatit ovat edullinen ja nopea ratkaisu keraamisiin kuoriin verrattuna. Niiden käyttö on hyvä ratkaisu nuorten aikuisten kohdalla ja kooltaan pienten hammasrivistöjen kanssa, joiden kokoa tarvitsee kasvattaa. Muoviset laminaatit koostuvat monikerroksisista materiaaleista, joista pystytään luomaan ulkoisesti luonnollisen näköinen hammas. Korjattavista hampaista otetaan joko jäljennökset tai skannaus, jonka jälkeen hammasteknikko luo niistä kipsimallin, joiden perusteella hammaslaminaattien muotoilu suunnitellaan. Asennuksen jälkeen muovilaminaatit viimeistellään hiomalla.

Posliinikuoret hampaisiin

Hampaiden esteettisessä hoidossa posliinia pidetään yleisesti parempana materiaalina muovilaminaatteihin verrattuna, sillä se jäljittelee biomateriaalina parhaiten aitoa hammasta. Sen ominaisuuksiin voidaan vaikuttaa enemmän, mitä tulee esimerkiksi optiikkaan (opalesenssi ja fluoresenssi) ja läpikuultavuuteen. Aidon ulkonäön kääntöpuolena se on jonkin verran alttiimpi vaurioille, sillä hammasposliinit ovat lasipitoinen materiaali. Lasikeraami on posliinia kestävämpi materiaali, mutta esteettisiltä ominaisuuksiltaan samalla tasolla.
 
Hammaslaminaatit

Hammaslaminaatit Tampere

Hammaslaminaattien asennus onnistuu Tampereella kätevästi hammaslääkäriasema TempoDentin vastaanotolla. Ammattitaitoinen ja kokenut tiimimme käyttää laminaattihoidoissa pääasiassa posliinikuoria, jotka voidaan muotoilla hyvin luonnollisen näköiseksi hammasrivistöön. Pidämme huolen siitä, että asennuksen jälkeen hammas näyttää, sekä tuntuu aidolta ja saa hymystäsi huomattavasti paremman näköisen vuosiksi eteenpäin.

VARAA KONSULTAATIO

Hammaslääkäriasema TempoDentistä saat laadukkaat laminaatit nopeasti. Tervetuloa!


Varaa konsultaatio

Hammaslaminaatin asennus ja esitoimenpiteet

Hampaat olisi hyvä tarkistuttaa hammaslääkärin tai suuhygienistin toimesta ennen laminaattihoidon aloittamista. Tällä varmistetaan ikenien terveys ja että hampaistossa ei ole hammaskiveä tai reikiä, jotka tulisi hoidattaa ennen asennusta. Hoidetut ja terveenä pidetyt hampaat vaikuttavat pidentävästi myös itse laminaattien ikää. Yleisimmät kohteet laminaattien asennukselle ovat etu- ja kulmahampaat.

Kun hampaista on otettu jäljennökset, ennen asennusta alkuperäistä hammasta hiotaan hieman, jotta asennuksen jälkeen hampaan paksuus pysyisi alkuperäisenä ja luonnollisen näköisenä. Hiominen ei kuitenkaan ole välttämättömyys kaikissa hoitotapauksissa. Tarpeen määrittelee hammaslääkäri.

Hammaslaminaatit ennen ja jälkeen

Laminaatit vaativat myös hyvää hoitoa ja ylläpitoa asennuksen jälkeen niiden kunnon säilymisen maksimoimiseksi. Hammaslääkäri antaa tarvittaessa hoito-ohjeet ja hampaat kannattaa käydä tarkistuttamassa normaalein väliajoin myös itse laminaattien kunnon varmistamiseksi. Asennuksen jälkeen voidaan myös sopia erikseen tarkastuskäynnistä lyhyellä aikavälillä, jolloin asennustyön hyvä kunto voidaan varmistaa.

Kuvasta voit katsoa esimerkin siitä, miten silmin huomattavan eron voimme saada aikaan hampaissasi laminaattien avulla.
 
Hammaslaminaatit

Hammaslaminaattien hinnat

Hammaslaminaattien hinta määräytyy hoidon vaativuuden ja käytettävien materiaalien perusteella. Jokainen hoito on siis yksilöllinen, mutta hammaslääkärimme voivat antaa sinulle hinta-arvion konsultoinnin yhteydessä.

Varaa aika ilmaiseen konsultaatioon

Tuntuuko sinusta, että hampaasi tarvitsevat esteettistä hoitoa? Ota yhteyttä hammaslääkäriasema TempoDentiin, niin sovitaan yhdessä ilmainen konsultaatiotapaamien, jossa käymme yhdessä läpi hoidon tarpeen, suositeltavat toimenpiteet sekä arvion kustannuksista.

VARAA AIKA!

Jos hampaasi kaipaavat esteettistä hoitoa, laminaatit saattavat olla sopivin ratkaisu. Klikkaa ja varaa aika vastaanotolle, jossa käymme läpi sinulle sopivimmat hoidot!


Varaa aika

X

    Tilaa uutiskirjeemme! Kuulet ajankohtaiset uutiset ja saat parhaat edut ensimmäisenä.

    Sukupuoli

    Syntymävuosi