fbpx

Juurenpään resektio

Resektio on yleinen hammashoidon leikkaustoimenpide, joka tarkoittaa hampaan juurenpään leikkausta. Hampaan juuren resektio tehdään silloin, jos juuren kärjen tulehdusta ei pystytä hoitamaan kuntoon hampaan juurihoidolla ja juuren kärkeen saattaa kehittyä tulehduspesäke.

Juurihoidon voi estää esimerkiksi ahtaat tai käyriksi muodostuneet juurikanavat sekä aiemmin asetetut kruunut ja ruuvit. Tapauksissa, joissa hampaan juuressa on mikrohalkeama juurihoidon seurauksena, resektiokaan ei välttämättä enää onnistu ja viimeiseksi vaihtoehdoksi jää hampaan poisto.

Resektioita ei enää tehdä yhtä paljon, kuin aiemmin, koska hammasimplanttien asentaminen on yleistynyt hammasjuuren ongelmatapauksissa. Resektion tekee aina suu- ja leukakirurgiaan erikoistunut hammaslääkäri.

Resektio vaiheittain

Juurenpään resektiossa on neljä vaihetta:

  1. Juurihoidetussa hampaassa havaitaan tulehduspesäke.
  2. Hampaan peittävä ienläppä avataan kirurgisesti. Tilanteesta riippuen luuta saatetaan joutua myös poraamaan, jotta tulehduspesäkkeeseen päästään käsiksi.
  3. Tulehduspesäke poistetaan ja hampaan juurenkärki katkaistaan.
  4. Juurenpäähän laitetaan juuritäytettä ja avattu ienläppä ommellaan umpeen, jonka jälkeen toimenpide on ohi ja potilas voi aloittaa jälkihoidon.

OTA YHTEYTTÄ

Hammaslääkäriasema TempoDent tarjoaa miellyttävän ja stressittömän hammashoidon. Tervetuloa!


Varaa aika

Juurenpään resektion jälkihoito

Resektion jälkihoidossa potilaalle annetaan tavanomaisesti kipulääkettä ja antibioottikuuri. Kipulääkkeen käytön voi aloittaa jo pian toimenpiteen jälkeen, jotta se alkaa vaikuttamaan ennen, kun puudutuksen vaikutus lakkaa. Juominen on sallittua, mutta syömistä kannattaa välttää ainakin siihen asti, kunnes puudutus lakkaa.

Jälkihoidon aikana kannattaa välttää kovaa pureskelua sekä kuumia, kylmiä tai vahvasti maustettuja ruokia. Aivan kuten hampaan poiston jälkeen, potilaan tulisi välttää fyysistä rasitusta muutama päivä. Myös tupakointia kannattaa välttää.

Jotta leikkausalue ei ärtyisi tai ompeleet vaarantuisivat, tätä aluetta kannattaa välttää hankaamasta hammasharjalla ja suuveden käyttö on suositeltavaa. Jälkihoidon aikaan särky ja turvotus on normaalia ja tätä kestää normaalisti noin viikon, jonka jälkeen ompeleet voidaan poistattaa. Myös kylmän painaminen poskeen leikkausalueen kohdalta helpottaa turvotusta ja paranemista.

Juurenpään resektio Tampere TempoDent

Hammaslääkäriasema TempoDent Tampere tekee vaativistakin hammashoito-operaatioista miellyttävän kokemuksen. Varaa aika vastaanotolle ja tule hoidattamaan hampaat kuntoon kokeneen ja ammattitaitoisen tiimimme kanssa!

HAMMASLÄÄKÄRIASEMA TEMPODENT

Suoritamme kaikki vaativatkin hammashoidot vuosien kokemuksella ja vankalla ammattitaidolla. Varaa aika vastaanotollemme!


Varaa aika

X

    Liity kanta-asiakkaaksi! Kuule ajankohtaiset uutiset ja saa parhaat edut ensimmäisenä.

    Sukupuoli

    Syntymävuosi